null

Warmteterugwinning opent deuren

Met de door Optimum ontwikkelde technologie is het op heden mogelijk om warmte te recupereren uit afgasstromen, hoewel dat tot voor kort zeer moeilijk of zelfs niet haalbaar was.

Warmteterugwinning krijgt vooral een belangrijke plaats in de chemische- en petrochemische industrie. Maar ook bedrijven die werken met ketels gestookt op biomassa, bedrijven waar zwavel vrijkomt tijdens de productie of bedrijven die glasovens inzetten in hun processen, vinden al snel de weg naar Optimum. De rookgassen die er vrijkomen bevatten immers een aanzienlijke hoeveelheid te recupereren energie die forse vervuiling met zich meebrengt tijdens het afkoelen in de nageschakelde stoomketel.

Optimum by Callens - APCS boiler cleaning
Optimum by Callens - APCS
null

Inline-reinigingssysteem maakt productiestop overbodig

Speciaal voor die toepassingen ontwikkelden we het Low Fouling stoomketelconcept, inclusief het gepatenteerde in-line reinigingssysteem APCS (Automatic Pipe Cleaning System). Dankzij dit systeem kunt u het verwarmend oppervlak van de ketel reinigen terwijl hij in bedrijf blijft.

Een semi-automatische versie van de APCS is beschikbaar voor de zwavelzuur- en alkylatie-industrie, onder andere als retrofit, en wordt exclusief door MECS/Dupont aangeboden.

Samenwerken met Optimum by Callens staat voor:

usp-persoonlijke-aanpak-e1602672406539

Persoonlijke aanpak voor klanten én medewerkers

usp-eigen-studiedienst

Eigen studiedienst met ervaren ingenieurs

usp-totaaloplossingen-e1602672635244

Totaaloplossingen en optimale integratie

usp-technologieën-betere-toekomst-

Technologieën voor een betere toekomst

Slim gebruik van restgasstroom

De restgasstroom van deze klant heeft, dankzij onze engineering, een slimmere eindbestemming gekregen. Een van de restgasstromen van deze harsproducent bevat waterstof, koolmonoxide en diverse koolwaterstoffen.

Ontdek dit project